15:02 14.03.2018

Мінфін планує внести до ВР законопроект про податок на виведений капітал разом із Бюджетною резолюцією - Данилюк

1 хв читати
Мінфін планує внести до ВР законопроект про податок на виведений капітал разом із Бюджетною резолюцією - Данилюк

Міністерство фінансів України планує впровадити систему оподаткування на виведений капітал (НВК) із 2019 року і внесе до Верховної Ради відповідний законопроект разом із Бюджетною резолюцією, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Мінфін розпочав роботу над розробкою оновленої трирічної Бюджетної резолюції. Ми в неї закладемо впровадження моделі оподаткування на виведений капітал, але також опрацюємо з колегами з міністерств і відповідне скорочення державних видатків. Потім проведемо консультації з МВФ. Коли це буде погоджено, винесемо це питання на Кабмін, після чого пакет - Бюджетна резолюція плюс законопроект про податок на виведений капітал будуть внесені до парламенту", - пояснив він під час прес-конференції в середу.

Міністр уточнив, що Мінфін планує запровадити нову систему оподаткування в 2019 році.

"Я не можу дозволити, щоб у цей відповідальний рік ми ухвалювали важливі фінансові та економічні рішення під тиском передвиборної риторики", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко, який раніше виявив готовність внести законопроект про податок на виведений капітал до парламенту, заявив, що відкладає це й ініціює обговорення документа. Серед причин такого рішення - позиція міжнародних партнерів із цього питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА