17:12 14.03.2018

Гройсман прогнозує запуск фонду розвитку інновацій у липні

2 хв читати
Гройсман прогнозує запуск фонду розвитку інновацій у липні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прогнозує старт роботи фонду розвитку інновацій в Україні вже в липні поточного року, про це він написав у Twitter.

"Рада з розвитку інновацій: цьогоріч ми виділили 50 млн грн на фонд розвитку інновацій, що розпочне роботу вже в липні. Ці гроші зможуть профінансувати до 80 українських стартапів. Кожен з них отримає від $ 25 тис. до $ 75 тис.", - повідомив В.Гройсман.

У свою чергу, заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова заявила, що ідею створення фонду з підтримки стартапів позитивно сприйняв бізнес.

"Прозорий, максимально віддалений від чиновників фонд відповідно до найкращих моделей, які спрацювали в Ізраїлі, Франції та інших країнах, в який ми залучимо додаткові співінвестіціі від наших міжнародних партнерів і, можливо, бізнесу, може бути справжнім центром стартаперської системи у великій інноваційній галактиці України" , - написала вона в Twitter.

За словами О.Маркарової, з наступного вівторка рада з розвитку інновацій в Україні, створена в минулому році, розпочне активну роботу із запуску фонду і формування його майбутніх органів, як у рамках спеціально створеної робочої групи, так і спільно з експертами і громадськістю.

Як повідомлялося, в липні 2017 року В.Гройсман підтримав ідею створення "фонду фондів" для підтримки українських стартапів на умовах державно-приватного партнерства.

Влітку 2016 року представники інвестиційного та IT-ринків звернулися до президента України Петра Порошенка за підтримкою державою ідеї створення "фонду фондів" для інвестування в наявні та новостворені венчурні фонди і IT-стартапи.

Раніше, в травні 2016 року, з пропозицією створити в Україні протягом найближчих двох років до 10 фондів сумою від $ 30 млн для інвестування у венчурні проекти, в яких партнерами держави виступили б іноземні компанії, виступив на конференції в Києві засновник і глава GIZA Ventures Зеєв Холцман (Zeev Holzman). За його словами, згодом інвестори могли б викупити з відсотками частку держави, яка становила б у таких фондах до 50%.

Засновник GIZA Ventures зазначив, що така програма показала дуже високу ефективність в Ізраїлі і була б корисна для розвитку внутрішнього IT-ринку і розширення його частки на міжнародному IT-ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА