07:11 15.03.2018

Суд Лондона зобов'язав структури Коломойського і Боголюбова деталізувати угоди з коштами ПриватБанку на $1,9 млрд

3 хв читати
Суд Лондона зобов'язав структури Коломойського і Боголюбова деталізувати угоди з коштами ПриватБанку на $1,9 млрд

Високий суд Лондона за підсумками засідань на початку березня ухвалив рішення, що зобов'язує Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd - структури, пов'язані з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим - деталізувати інформацію про операції з коштами ПриватБанку (Київ), отриманими від інших осіб.

Суд нагадує, що ПриватБанк подав позов проти Коломойського і Г.Боголюбова, а також пов'язаних з ними осіб - Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

Позовна заява банку містить твердження про шахрайські дії з боку відповідачів, що полягають у перерахуванні ПриватБанком, тоді ще підконтрольним І.Коломойському і Г.Боголюбова, близько $1,9 млрд 46 українським структурам на підставі підроблених кредитних угод, після чого зазначені кошти були перераховані шостому, сьомому і восьмому відповідачу - Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd. відповідно, а також про постачання за підробленими угодами великих партій товарів і устаткування.

Після розгляду позовної заяви суд 19 грудня 2017 року видав указ про заморожування коштів відповідачів.

Слідом за рішенням суду, позивач 13 лютого 2018 року подав заяву з вимогою розкрити компаніями Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd. інформацію про активи понад GBP25тис., оскільки ці структури не розкривали інформацію відповідно до розпорядження суду, а також, оскільки таке розкриття було б, на думку позивача, справедливим і доцільним у рамках рішення суду.

Відповідно суд за підсумками засідань на початку березня ухвалив: "шостий, сьомий і восьмий відповідач мають деталізувати, наскільки це можливо, дату повернення отриманих коштів або, якщо така дата не розглядалася, пояснити чому".

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків, мінімум, у $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Г.Боголюбова, а також компаній Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про арешт по всьому світу активів екс-власників банку Коломойського і Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Раніше ці компанії фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, згідно з якими передбачався арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

Згідно з постановами суду, посадові особи ПриватБанку видали кредити у сумі від $18 млн до $73 млн 42 підконтрольним підприємствам під заставу майнових прав на товар. Після цього компанії уклали угоди (здійснивши 100-відсоткову передоплату) з метою отримання товарів, перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів: Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА