21:14 15.03.2018

Через "врізку" в нафтопроводи компанії "ПрикарпатЗахідтранс" і "Дружба" ОЗУ вкрало 163 тонни дизпалива

2 хв читати
Через "врізку" в нафтопроводи компанії "ПрикарпатЗахідтранс" і "Дружба" ОЗУ вкрало 163 тонни дизпалива

Правоохоронці Волинської області за сприяння охоронної організації під час проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, зокрема негласних, викрили міжрегіональну організовану озброєну групу у складі 25 осіб, які спеціалізувалися на крадіжках нафтопродуктів в особливо великих розмірах на території Волинської та Львівської областей.

"Використовуючи як засоби та знаряддя вчинення злочинів високовартісну спецтехніку та обладнання, численний транспорт, засоби зв'язку, спеціально пристосовані приміщення, правопорушники здійснили несанкціоноване втручання, так звану врізку в магістральний нафтопровід компанії "ПрикарпатЗахідтранс", звідки впродовж останніх трьох тижнів викрали 163 тонни дизельного палива, заподіявши збитки на загальну суму 4 млн 140 тис. грн", - написала прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у четвер увечері на своїй сторінці у Facebook.

Успішно вчинивши цю крадіжку, пише Л.Сарган, 14 березня група розширила свою протиправну діяльність і з метою заволодіння нафтопродуктами на території Львівської області здійснювала "врізки" в найбільшу міжнародну систему магістральних нафтопроводів "Дружба". На цьому етапі злочинну діяльність групи було припинено.

Загалом до операції з викриття правопорушників протягом 14-15 березня було одночасно залучено 120 правоохоронців - прокурорів, оперативників і слідчих, проведено 42 обшуки, виявлено та вилучено три одиниці зброї, зокрема автомат і кулемет, викрадене паливо в об'ємі 60 тонн, готівкові кошти, коштовності, затримано 15 осіб.

"Попередньо дії зловмисників кваліфіковані як вчинені організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України). Тривають невідкладні слідчі дії", - додала прес-секретар генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА