12:33 16.03.2018

НБУ визначив сім стратегічних цілей на середньострокову перспективу

2 хв читати
НБУ визначив сім стратегічних цілей на середньострокову перспективу

Національний банк України (НБУ) представив сім стратегічних цілей на середньострокову перспективу.

"У найближчі три роки ми зосередимося на таких цілях: низька і стабільна інфляція, стабільна, прозора і ефективна банківська система, відновлення кредитування, ефективне регулювання фінансового сектора, вільний рух капіталу, фінансова інклюзія, а також сучасний, відкритий, незалежний та ефективний центральний банк", - повідомив новопризначений глава центробанку Яків Смолій, представляючи документ у Києві в п'ятницю.

Згідно з документом, шість з семи визначених цілей спрямовані назовні - на задоволення потреб учасників фінансової екосистеми - держави та її громадян, суб'єктів економічної та фінансової діяльності, суб'єктів економічної та фінансової державної політики, експертів.

Водночас НБУ зазначає, що важливою передумовою для їх досягнення є висока інституційна спроможність центробанку. Розуміючи це, НБУ поставив перед собою сьому, внутрішню мета - стати сучасним, відкритим, незалежним ефективним центральним банком.

Нацбанк очікує, що досягнення стратегічних цілей створить умови для зниження інфляції до цільового рівня і підвищення її прогнозованості, що сприятиме прийняттю виважених довгострокових рішень про інвестування і формування заощаджень, зниження реальних і номінальних процентних ставок, зменшення вартості кредитів і росту кредитування темпами, що забезпечують економічний зріст.

Крім цього, очікується підвищення ефективності нагляду за фінансовими установами: буде встановлено безперервний процес наглядової перевірки і оцінки кожного банку (SREP); активізується розвиток віртуальних каналів обслуговування і альтернативних платежів; розвиток сучасної інформаційної інфраструктури, що забезпечує високий рівень автоматизації процесів і в цілому розвиток культури економного і ефективного використання державних ресурсів.

У документі також наголошується, що стратегія Нацбанку відповідає принципам розвитку фінансового сектора, відображеним у "Комплексній програмі розвитку фінансового сектора України до 2020 року", де консолідовано бачення розвитку всіх учасників фінансового сектора і державних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА