17:32 16.03.2018

Екс-глава АПУ Ложкін інвестував у проект житлового комплексу в Німеччині

2 хв читати

 Кіпрська Ensitar Limited, що належить бізнесменові, екс-главі адміністрації президента (АП) Борису Ложкіну, придбала у німецького девелопера Liwon Real Estate GmbH 49% акцій у компанії-забудовника житлового комплексу в Хільдені, місті-супутнику Дюссельдорфа (Німеччина).

"У липні 2017 року Ensitar Limited Ложкіна придбала 49% акцій новоствореної Liwon Hilden GmbH. 51% її належить німецькому девелоперу Liwon Real Estate GmbH. Ця компанія реалізує проекти з будівництва комерційної та житлової нерухомості по всій Німеччині, купує під них земельні ділянки та погоджує проекти з місцевою владою. Для фінансування будівництва залучаються інвестори", - зазначено в матеріалі Deutsche Welle.

У ньому також наголошується, що за даними німецького торгового реєстру, виконавчим директором створеної в 2017 році компанії-забудовника Liwon Hilden є екс-міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

За даними видання, завершення будівництва ЖК заплановано до кінця 2019 року. До інфраструктури об'єкта належать 115 квартир із магазинами і підземним паркінгом. Комплекс з'явиться на місці старого торгового центру, знесення якого заплановано на найближчий час.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2016 року в Єдиному держреєстрі було зареєстровано ТОВ "Самаан Капітал" зі статутним капіталом 1,25 млн грн, власником якої є кіпрська "Енсітар лімітед", а кінцевим бенефіціаром - Б.Ложкін.

Керівником підприємства зазначається Андрій Пивоварський, який очолював Мінінфраструктури в 2014-2016 роках, який до цього працював у групі компаній "Континіум" та інвестиційній компанії "Драгон Капітал".

Б.Ложкін був главою АП практично у той самий період, до цього був власником медіа-холдингу UMH. Екс-глава АП, також був секретарем Національної інвестиційної ради при президентові України. На початку лютого 2018 Петро Порошенко вивів зі складу Ради Б.Ложкіна і призначив т.в.о. секретаря Націнвестради заступника голови адміністрації президента Дмитра Шимківа.

Крім того, Б.Ложкін був серед учасників створеного у вересні 2013 року на 20-річний термін закритого недиверсифікованого венчурного пайового інвестфонду "БЛ Інвест", що буо передано до управління ТОВ "КУА "Атлантіс Капітал". Проте 30 листопада 2017 року збори учасників КУА за згодою всіх учасників фонду вирішили достроково припинити його дію шляхом ліквідації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА