17:54 16.03.2018

Порошенко підписав закон про відновлення кредитування у зоні АТО для МСБ

1 хв читати
Порошенко підписав закон про відновлення кредитування у зоні АТО для МСБ

 Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону "Про тимчасові заходи на період проведення АТО" із відновлення можливостей розвитку малого і середнього бізнесу з використанням позикового фінансування на території проведення АТО.

"Підписав закон, що знімає введені раніше обмеження для кредитування малого і середнього бізнесу на тій частині території проведення операції Об'єднаних сил (введена нещодавно законом нова назва АТО - ІФ), яка підконтрольна Україні", - написав глава держави у своєму "Твіттері".

Як пояснював під час ухвалення цього законопроекту (№7338) 21 грудня 2017 року народний депутат Максим Єфімов (фракція БПП), три роки тому було ухвалено рішення про введення мораторію на стягнення за договорами іпотеки та застави, а також заблоковано можливість укладення нових договорів для банків на території Донецької та Луганської областей.

За його словами, якщо тоді це було доцільно, то тепер це стало перепоною для отримання нових кредитів за договорами іпотеки, оскільки заборонено стягнення заставленого майна, зокрема і на підконтрольній території. "Ми пропонуємо відкрити можливості для переукладення договорів виключно для підприємців і тільки за їх бажанням", - наголосив тоді суть документа М.Єфімов.

Він зазначив, що банки, як і раніше, будуть позбавлені можливості в односторонньому порядку змінювати умови і виводити активи з-під дії мораторію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА