14:06 20.03.2018

Цукерберг продавав акції Facebook до обвалу і "заощадив" $ 45 млн

2 хв читати
Цукерберг продавав акції Facebook до обвалу і "заощадив" $ 45 млн

Статки засновника і гендиректора Facebook Inc. Марка Цукерберга скоротилися приблизно на $5 млрд після обвалу вартості акцій компанії у понеділок, але втрати могли б бути ще більшими, якби він не розпродавав свій пакет у цьому році, пише MarketWatch.

За підсумками сесії у понеділок ціна акцій Facebook впала на 6,8%, у процентному вираженні такого значного падіння не спостерігалося з березня 2014 року. Папери подешевшали за день на $12,53, це найрізкіше скорочення їхньої ціни з IPO Facebook у травні 2012 року. Капіталізація компанії скоротилася майже на $40 млрд. Обвал було зумовлено інформацією про британську компанію Cambridge Analytica, яка отримала доступ до персональних даних 51,3 млн користувачів соціальної мережі.

З початку 2018 року М.Цукерберг продав близько 4,9 млн акцій Facebook. З урахуванням середньозваженої ціни у документах, поданих до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США, він заробив на цих операціях близько $900 млн. Після падіння 19 березня вартість цих паперів становила б $855 млн.

Представник Facebook Ванесса Чан заявила MarketWatch, що виручені від продажу акцій кошти були призначені для фінансування проектів благодійної організації, створеної М.Цукербергом спільно з дружиною у 2015 році. У вересні М.Цукерберг поінформував SEC про намір продати акції Facebook як мінімум на $6 млрд протягом 18 місяців в інтересах цієї благодійної організації.

Станом на 16 березня, М.Цукербергу належать близько 9,13 млн акцій Facebook категорії А (0,38%) і майже 393,7 млн кцій категорії В (73,78%). Категорія А - акції, що перебувають в обігу на відкритому ринку із тікером FB і дають один голос на акцію, категорія B - папери інсайдерів компанії, що не перебувають в обігу на біржі та надають 10 голосів на кожну акцію.

Раніше Facebook також планувала створити нову категорію С без права голосу, щоб не розмивати контроль М.Цукерберг. Але в минулому році компанія відмовилася від цих планів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА