07:49 21.03.2018

Саміт ЄС врахує результати дискусій США щодо сталі і алюмінію

2 хв читати
Саміт ЄС врахує результати дискусій США щодо сталі і алюмінію

Торгівля стане одним з найважливіших питань майбутнього 22-23 березня саміту ЄС, заявив високопоставлений європейський чиновник, який підкреслив, що у відносинах з третіми країнами це, перш за все, сфера відповідальності Єврокомісії.

"Єврокомісар (член ЄК з питань торгівлі Сесілія - ​​ІФ) Мальмстрем знаходиться зараз на шляху до Вашингтона. Вона повинна зустрітися з міністром торгівлі США (Вілбером - ІФ) Россом. Звичайно, буде обговорюватися питання про звільнення від митних зборів, оголошених Сполученими Штатами, на сталь і алюміній", - сказало у вівторок в Брюсселі джерело, знайомлячи на умовах анонімності журналістів з порядком денним Європейської ради.

Що стосується висновків ради, додав він, потрібно буде прийняти до уваги результати цих дискусій у Вашингтоні.

За його словами, висновок саміту з торговельних питань "має надіслати сигнал підтримки дій, вжитих Європейською комісією до цього часу, і тих рекомендацій, які вона в майбутньому опублікує".

Чиновник ЄС висловив точку зору, що Євросоюз повинен затвердити свій авторитет найбільшої торгової держави, проявивши більше відповідальності і раціоналізму в тому, що стосується цього торгового спору з американським партнером.

Як вважають в Євросоюзі, "перевиробництво сталі - це справжня проблема, для якої слід шукати всесвітнє рішення в рамках СОТ і G20".

Реакцією Євросоюзу на ці торгові розбіжності, продовжив чиновник ЄС, став висновок, що потрібно укладати більше торгових угод з усіма партнерами, які схильні вступати в такого роду відносини з ЄС. "І в такому контексті Європейська Рада буде просити прискорити роботу з торговельними угодами з Японією та Сінгапуром, а також з МЕРКОСУР і Мексикою", - зазначив співрозмовник журналістів.

Він також згадав мандат на переговори щодо торгівельних угод з Австралією і Новою Зеландією. "Це робота, вже розпочата комісією", - уточнило джерело.

У зв'язку з конфліктною ситуацією він вважав за потрібне внести "абсолютну ясність" стосовно трансатлантичних відносин. "Вони є і продовжать бути ключем до нашої безпеки і нашого процвітання. Як тут, так і по іншу сторону Атлантики - в Сполучених Штатах. І відповідальність за ці відносини, які ми хочемо захистити, є спільною для європейців і американців", - сказав високопоставлений представник ЄС.

"Завжди треба шукати рішення шляхом діалогу і консультацій. Таке послання ми хочемо передати (у висновках саміту - ІФ)", - заявив співрозмовник журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА