12:46 24.03.2018

ЄС проситиме звільнення від американських мит на сталь і алюміній на постійній основі

2 хв читати
ЄС проситиме звільнення від американських мит на сталь і алюміній на постійній основі

Саміт ЄС, що відбувся у п'ятницю в Брюсселі, подав з питання торгівлі дуже чіткий сигнал, що Європа буде захищати відкриті і чесні торговельні відносини, засновані на визнаних міжнародних правилах, заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Вчора близько опівночі ми могли спостерігати важливість європейської єдності, коли Сполучені Штати оголосили про рішення тимчасово звільнити союз від митних зборів на імпорт сталі і алюмінію до 1 травня", – сказав глава Єврокомісії на прес-конференції після завершення саміту.

"Це хороша і погана новина. Сполучені Штати – наш основний партнер, особливо в торгівлі. І США визнали, як це сказав вчора президент, що Європейський союз – це єдине ціле, і, отже, його не можна ділити на 28 країн. Це хороша новина", – вважає Ж.-К. Юнкер.

"Погана новина в тому, що Сполучені Штати просять нас завершити переговори, які ми розпочнемо через кілька днів, до 1 травня. І, на мою думку, це нереально, враховуючи масштаб питання, яке ми повинні обговорювати зі Сполученими Штатами. Ми будемо просити, щоб це звільнення (від імпортного мита – ІФ) було постійним, а не тимчасовим", – пояснив голова ЄК.

Він зазначив, що член Європейської комісії з торгівлі Сесілія Мальмстрем і міністр торгівлі США Вілбур Росс домовилися заснувати робочу групу високого рівня для обговорення всіх необхідних питань. При цьому Ж.-К. Юнкер зазначив, що не вірить у можливість завершити ці переговори до 1 травня, і висловив сподівання, що "наші американські друзі зможуть нас почути і підійдуть до цих переговорів в тому ж дусі, що і ми".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА