14:41 26.03.2018

Контракт із Таїландом завершено, і наступні "Оплоти" - для України, заявляє гендиректор "Укроборонпрому"

2 хв читати
Контракт із Таїландом завершено, і наступні "Оплоти" - для України, заявляє гендиректор "Укроборонпрому"

 Контракт на постачання основних бойових танків (ОБТ) "Оплот-Т" до Королівства Таїланд успішно завершено, повідомляє генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Як повідомляє в понеділок прес-служба "Укроборонпрому", за словами гендиректора, остання партія бойових машин успішно пройшла випробування в присутності замовників і найближчим часом буде направлена до країни дислокації.

"Контракт виконувався попри нечесну конкуренцію та військову агресію Росії. Ми вдячні нашим стратегічним партнерам із Таїланду за мудре розуміння проблем, з якими зіткнулась Україна, і за віру, що Україна здатна подолати штучні перепони, зведені на шляху наших взаємин", - наголосив П.Букін.

За його словами, реалізація "тайського контракту" дала змогу Україні отримати валютні надходження до бюджету й завантажити виробничі потужності підприємств концерну.

"Із завершенням експортного контракту з Таїландом концерн налаштовується на виробництво танків для ЗСУ. БМ "Оплот", прийнятий на озброєння ще 2009 року, потребує оновлення деяких комплектуючих. Адже за цей час з’явилися важливі технологічні інновації. Водночас Збройні Сили та підприємства "Укроборонпрому" здобули досвід застосування військової техніки у зоні АТО. Ми готові інтегрувати в "Оплоти" для української армії технології, опрацьовані з урахуванням бойового досвіду. Ідеться про передове цифрове оснащення, зокрема прицільний комплекс та систему управління вогнем", - зазначив П.Букін.

Він повідомив, що роботи зі створення нових "Оплотів" тривають відповідно до дослідно-конструкторських робіт, які наразі узгоджуються з Міноборони України. Ці роботи передбачають і значну модернізацію Т-64, які експлуатуються в українській армії, для уніфікації з "Оплотами".

Досягнутий рівень оснащення буде надалі застосований і для модернізації ОБТ Т-64. Така уніфікація значно зменшить вартість виробництва "Оплотів" і модернізації Т-64.

Роботи з виготовлення танків виконало ДП "Завод ім. Малишева", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк ОБТ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, і в українську армію поставлено перші два танки.

Контракт обсягом понад $240 млн на постачання до Таїланду 49 українських танків ОБТ "Оплот" укладено в 2011 році, в квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" розпочав реалізацію контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА