18:49 27.03.2018

"Нафтогаз" продовжить протидіяти реалізації Nord Stream 2

2 хв читати
"Нафтогаз" продовжить протидіяти реалізації Nord Stream 2

НАК "Нафтогаз України" назвав прогнозованим рішення про видачу Німеччиною дозволу на будівництво й експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у німецькій виключній економічній зоні (ВЕЗ), і продовжить переконувати Європу, що реалізація цього проекту негативно позначиться на її енергетичній безпеці.

"Як і очікувалося, німецькі дозвільні органи видали останній дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" на території Німеччини. Цього разу йдеться про 30-кілометрову зону у виключній економічній зоні. Це неприємний, але прогнозований вчинок. Протидії він не зупиняє", - йдеться в повідомленні НАК у соцмережі Facebook.

У "Нафтогазі" нагадали, що офіційна Німеччина продовжує називати цей проект "виключно комерційним", і вважає його справою, обмеженою інтересами кількох компаній, з відповідним регуляторним режимом.

"Єврокомісія, Європарламент, більшість країн ЄС, Україна, США, Канада та значна частина німецького політикуму так не вважають. Мантра про "виняткову комерційну вигоду", очевидно, не знімає ризиків цього проекту для енергетичної та національної безпеки Європи", - зазначають у НАК.

Як повідомлялося, компанія Nord Stream 2 AG у вівторок отримала дозвіл на будівництво й експлуатацію газопроводу в німецькій виключній економічній зоні. Федеральне відомство із судноплавства та гідрографії видало дозвіл на будівництво 30-кілометрової ділянки відповідно до Гірничого закону ФРН.

Раніше 31 січня 2018 року Гірниче відомство Штральзунда видало дозвіл на будівництво й експлуатацію морської ділянки газопроводу "Північний потік 2" у територіальних водах Німеччини (в межах 12 морських миль) і його сухопутної частини.

Отже, підсумовує компанія, "всі необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримано".

Газопровід Nord Stream 2 має пройти Балтійським морем, сполучивши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його довжина становитиме понад 1,2 тис. км. Передбачається, що пропускна спроможність газопроводу становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Партнери по проекту: "Газпром", Engie, OMV, Shell і дві німецькі компанії - BASF і Uniper.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА