08:48 28.03.2018

"Нафтогаз" назвав неприємним рішення Німеччини щодо "Північного потоку - 2"

1 хв читати
"Нафтогаз" назвав неприємним рішення Німеччини щодо "Північного потоку - 2"

Українська нафтогазова компанія "Нафтогаз" відреагувала на рішення Німеччини дозволити будівництво газопроводу "Північний потік-2", назвавши дії Берліна неприємними, але прогнозованими. Про це йдеться в повідомленні компанії в Facebook.

"Це неприємний, але прогнозований прогрес. Протидія (це рішення) не зупиняє. Найкращий захист для України, яка допоможе нам і нашим союзникам - завершення реформи газового ринку. Боротьба триває", - заявили в "Нафтогазі".

У компанії відзначили, що Німеччина "наполегливо називає цей проект виключно комерційним, і вважає його справою, обмеженою інтересами кількох компаній, з відповідним регуляторним режимом".

"Єврокомісія, Європарламент, більшість країн ЄС, Україна, США, Канада і значна частина німецького політикуму так не вважають. Мантра про "виключно комерційну вигоду", очевидно, не знімає ризиків цього проекту для енергетичної та національної безпеки Європи", - підкреслили в компанії.

27 березня Берлін видав остаточний дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у винятковій економічній зоні. При цьому офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон може ввести санкції проти компаній, що працюють з "Північним потоком-2".

"Північний потік-2" буде прокладений по дну Балтійського моря і дійде до Німеччини, минаючи Польщу і Україну. Його протяжність повинна скласти більше 1200 км, сукупна потужність - 55 млрд куб. м щорічно. Очікується, що газопровід буде введено в дію в кінці 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА