11:51 28.03.2018

Україна та Ізраїль мають намір підписати угоду про ЗВТ найближчим часом - Гройсман

2 хв читати
Україна та Ізраїль мають намір підписати угоду про ЗВТ найближчим часом - Гройсман

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про завершення переговорів з Ізраїлем щодо зони вільної торгівлі (ЗВТ) і підписання відповідної угоди найближчим часом.

"У 2017 році ми інтенсивно проводили переговори про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, з яким уже сьогодні торгуємо майже на $800 млн. На сьогодні переговори завершилися. Сьогодні буде спільна заява урядів і міністерств обох країн про вихід на фіналізацію угоди про ЗВТ між Ізраїлем та Україною", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Минулого року ми провели 11 раундів переговорів. Дуже непростих переговорів", - уточнив він.

За словами В.Гройсмана, підписання документа очікується найближчим часом.

"Можливо, прем'єр-міністр Ізраїлю знайде можливість відвідати Україну для підписання угоди. Ми ще погоджуємо ці питання з нашими міжнародними колегами", - додав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, переговори про ЗВТ з Ізраїлем було активізовано в 2015 році. Після підписання угоди документ має бути ратифікований парламентами України та Ізраїлю.

Згідно з повідомленням на сайті уряду, набуття документом чинності дасть змогу без мит експортувати до Ізраїлю широку лінійку агропродукції та продовольства, а також ліки, косметику, продукцію хімічної та легкої промисловості, будівельні матеріали, електроніку та інші товари.

"За три роки мита будуть зняті на спеції, насіння, борошно, кетчупи, консерви, кондитерські вироби, одяг, меблі, скло", - повідомляється на сайті Кабміну.

Угода регулює торгові спори, фіксує митні процедури, правила походження товарів, описує санітарні та захисні заходи, зокрема антидемпінгові дії, уточнюється в повідомленні.

Обсяг експорту українських товарів і послуг до Ізраїлю в 2017 році зріс на 19% - до $781 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА