13:17 29.03.2018

Кабмін та ЮНІСЕФ домовилися про реалізацію в Україні ініціативи щодо поліпшення добробуту дітей і молоді в громадах

2 хв читати
Кабмін та ЮНІСЕФ домовилися про реалізацію в Україні ініціативи щодо поліпшення добробуту дітей і молоді в громадах

Кабінет Міністрів України, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Фонд народонаселення ООН (UNFPA), Асоціація міст України, Асоціація об'єднаних територіальних громад, Національна молодіжна Рада України підписали меморандум про реалізацію в Україні ініціативи з розвитку в муніципалітетах добробуту дітей і молоді.

"Сьогодні ми підписуємо меморандум, який відкриває можливості для створення належних умов для дітей у громадах", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, в громадах має бути створено середовище для ефективного розвитку системи освіти та всебічного розвитку дітей і молоді.

В.Гройсман зазначив, що створення на місцях дитячих і молодіжних консультаційних рад і створення рад омбудсменів має бути реалізоване всюди.

"Ця ініціатива є одним зі способів досягти консенсусу з місцевими органами влади для забезпечення прав дітей і молоді, особливо найбільш незахищених", - зазначила голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джованна Барберіс.

Вона наголосила, що ця програма створюватиме здорову конкуренцію між структурами, які надають послуги дітям і молоді, що проживають у громадах.

Згідно з меморандумом, ЮНІСЕФ бере на себе зобов'язання надавати підтримку українським муніципалітетам, які братимуть участь в ініціативі "Громада, дружня до дітей і молоді". Зокрема, оцінювати ситуацію з правами дітей і молоді, визначеними в конвенції ООН, надавати консультації щодо формування плану дій і бюджету на його реалізацію, сприяти співпраці муніципалітетів з іншими країнами, допомагати у фандрейзингу.

Ініціатива "Громада, дружня до дітей і молоді" - глобальний рух, заснований у 1996 році як практична реалізація резолюції до другої Конвенції ООН щодо населених пунктів. Наразі в ній беруть участь близько 3 тис. муніципалітетів із 38 країн, із покриттям понад 30 млн дітей.

Ця ініціатива буде спрямована на співпрацю місцевих органів влади, громадськості та бізнесу у сфері захисту дітей.

Долучившись до ініціативи, громади зможуть залучати додаткові інвестиції на розвиток сфер для поліпшення добробуту дітей і молоді.

У підписанні меморандуму взяли участь міністр соціальної політики України Андрій Рева, віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА