20:25 29.03.2018

Госпсуд Києва задовольнив позов власника євробондів ПриватБанку про стягнення $ 663 тис. боргу з цінних паперів

3 хв читати
Госпсуд Києва задовольнив позов власника євробондів ПриватБанку про стягнення $ 663 тис. боргу з цінних паперів

Господарський суд Києва за підсумками засідання 28 березня повністю задовольнив позов THEO Worldwide Corp до ПриватБанку (Київ) і пов'язаної UK SPV Credit Finance (Велика Британія) про стягнення $ 663 тис. боргу за емітованими британською структурою єврооблігаціями.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило обізнане джерело.

За його даними, деталі рішення суду не підлягають оприлюдненню через наявність угоди про нерозголошення інформації.

Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, THEO Worldwide Corp у першій половині 2017 року подало позов до Господарського суду Києва щодо ПриватБанку і UK SPV Credit Finance. Іншими особами на стороні відповідача є Міністерство фінансів України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Національний банк України, на стороні позивача - GLAS Trust Corporation Limited, а також трасти за євробондами - Deutsche Trustee Company Limited і Madison Pacific Trust Limited.

Позивач звернувся до суду з вимогою визнати недійсною процедуру обміну єврооблігацій на акції додаткової емісії (bail-in) під час націоналізації фінустанови і стягнути з ПриватБанку $ 663 тис. боргу з цінних паперів, які йому належали.

Як повідомлялося, в рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $ 175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $ 200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $ 40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $ 220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року, виступило зареєстроване в Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням в 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Веліка Брітанія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

На початку жовтня 2017 року Приватбанк змінив трасти по єврооблігаціях на $ 175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $ 200 млн з погашенням 23 січня 2018 року. З 3 жовтня 2017 року новим довірителем виступає Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Велика Британія).

У свою чергу, Національний банк України 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк. З її складу виключені SIA "PrivatLizings" (Латвія), ТОВ "Пріватофіс" (Дніпро), UK SPV Credit Finance PLC і Ukraine Mortgage Loan Finance NO.1 PLC (Велика Британія).

Madison Pacific Trust Limited 2 листопада повідомив банк про дострокове стягнення заборгованості за євробондами.

Окрім того, 8 листопада Madison Pacific Trust Limited і UK SPV Credit Finance plc подали заяви до Лондонського арбітражного суду для ініціювання арбітражного провадження.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА