12:04 30.03.2018

Міненерговугілля скасувало конкурсні відбори незалежних членів НР "Укренерго" та "Держвуглепостач"

2 хв читати
Міненерговугілля скасувало конкурсні відбори незалежних членів НР "Укренерго" та "Держвуглепостач"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України скасувало конкурсні відбори на посади незалежних членів наглядової ради держпідприємств НЕК "Укренерго" та "Держвуглепостач", оголошені 2 січня і 20 лютого 2018 року.

Згідно з повідомленням міністерства, конкурси скасовано на підставі підпункту 1 п. 2 урядової постанови №190 від 21 березня 2018 року.

Як повідомлялося, зазначеною постановою комітет із відбору керівників найбільших держпідприємств було скорочено з 18 осіб до восьми, з яких четверо - представники держави, ще четверо - недержавні експерти з правом дорадчого голосу, яких затверджує Кабмін. Комітет ухвалює рішення більшістю мінімум у три голоси.

Згідно з новою процедурою, кандидатури для комітету підбиратиме спеціально створена комісія, а не міністерства та відомства, як це було раніше. До її складу входять п'ятеро членів, серед яких - два представники секретаріату Кабміну, по одному - від Мін'юсту й органу управління, а також експерт із підбору персоналу.

Після дискусії у зв'язку з затвердженням нової процедури Кабмін вирішив скасувати всі раніше оголошені конкурси на будь-яких їх етапах, тоді як проект постанови передбачав, що оновлений номінаційний комітет мав розглянути претендентів, яких встигли відібрати комісії міністерств і Фонду держмайна. Найбільше таких було від ФДМ, насамперед до наглядових рад обленерго. Крім того, раніше було оголошено конкурси на керівництво "Укрспирту", ДПЗКУ, "Укрхімтрансаміак" та "Укренерго".

За словами першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, перші конкурси з відбору керівників найбільших держкомпаній і членів їхніх наглядових рад за новою процедурою можуть бути оголошені стосовно "Укренерго" й "Укрзалізниці". Перші конкурси можуть бути оголошені вже у квітні.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але буде перетворене на закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА