11:08 02.04.2018

"Нафтогаз" продовжує договори з тепловиками в рамках спецзобов’язань

2 хв читати
"Нафтогаз" продовжує договори з тепловиками в рамках спецзобов’язань

НАК "Нафтогаз України" продовжує до кінця травня договори з виробниками тепла в рамках рішення Кабінету міністрів про пролонгацію дії спеціальних зобов'язань (PSO), повідомила прес-служба компанії.

"Нафтогаз України" підготував проекти додаткових угод, що пролонгують дію договорів постачання природного газу з теплопостачальними підприємствами... Зараз відбувається їх відправлення електронною поштою всім контрагентам компанії", - повідомила прес-служба "Нафтогазу" в суботу.

За інформацією, якою володіє агентство "Інтерфакс-Україна", проблема в договірній роботі між НАК і тепловиками виникла через те, що уряд запізнився з прийняттям і оприлюдненням рішення про продовження PSO. Рішення урядом було ухвалено 28 березня, а оприлюднено в "Урядовому кур'єрі" - тільки 31 березня, в суботу. При цьому всі старі договори в рамках PSO припиняли дію з 24:00 години 31 березня.

Таким чином, у НАК і всіх тепловиків країни залишалося менше доби (у вихідний) для того, щоб укласти нові договори. За даними ряду київських ОСББ, які володіють даховими котельнями, вони отримали проект нового договору від "Нафтогазу" після 20:00 години 31 березня - таким чином укласти новий договір, отримати підтвердження номінацій ( "лімітів") до 24:00 не представлялося можливим.

Згідно із законодавством, не маючи договору і підтверджених номінацій на квітень, тепловики зобов'язані були припинити відбір газу з 24:00 годин 31 березня. Інакше законодавство класифікує такий відбір газу як несанкціонований і передбачає штрафи - ціна газу збільшується кратно.

У результаті ряд ОСББ/ЖБК з даховими котельнями відключили теплопостачання в ніч з суботи на неділю. Великі підприємства ТКЕ переважно продовжили відбір газу, порушуючи вимоги законодавства, але сподіваючись на підписання договору з НАК в найближчі дні і відсутність покарання за такі дії.

Як повідомлялося, в рамках PSO уряд покладає на "Нафтогаз" зобов'язання з відпуску газу для потреб населення (зокрема для теплопостачання населення) за зниженими цінами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА