21:14 02.04.2018

В "Нафтогазі" попросили Київенерго відключити опалення в своєму офісі і закликали українців приєднуватися до ініціативи

2 хв читати
В "Нафтогазі" попросили Київенерго відключити опалення в своєму офісі і закликали українців приєднуватися до ініціативи

НАК "Нафтогаз України" в понеділок звернулася до Київенерго з проханням відключити опалення в офісі компанії і закликала українців приєднатися до їхньої ініціативи.

"Ми попросили Київенерго відключити опалення в нашому офісі. Висловлюємо повну довіру Гідрометцентру і зберігаємо спокій, гроші і газ. При бажанні - приєднуйтесь! (У кого інші плани, не забудьте укласти додаткові угоди для отримання від нас номінацій і продовження опалювального сезону, будь ласка) # прикрути", - написала прес-служба НАК на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок увечері.

Також прес-служба опублікувала фотокопію відповідного звернення "Нафтогазу України" до Київенерго.

При цьому на питання одного з користувачів соцмережі, яким чином можна приєднатися до даної ініціативи, в НАК відповіли: "У кого централізоване опалення і не можна регулювати - звернутися на "гарячу лінію" місцевої влади з проханням припинити опалювальний сезон. За замовчуванням вони будуть чекати, поки пройдуть три доби з середньою температурою вище +8 градусів. Потім теплокомуненерго будуть відключати якийсь час ... Комерційні споживачі можуть написати такий же лист, як ми".

Як повідомлялося, "Газпром" 1 березня 2018 року відмовився відновити поставки газу в Україну, повернувши внесений авансовий платіж близько $ 125 млн, і продовжив практику порушення зобов'язань щодо забезпечення мінімально необхідного тиску на вході в ГТС України.

З урахуванням холодів і сполученого з цим зростання споживання і цін на газ в Європі, "Нафтогаз України" закликав населення і підприємства України "вчинити погано" - приєднатися до оголошеної ініціативи "прикрутити" і скоротити споживання газу на пару діб - до контрактації компанією необхідних обсягів газу в Європі і прогнозованого потепління.

До акції приєдналася низка установ, включаючи деякі іноземні посольства в Україні, а також відомі українські громадські та політичні діячі.

3 березня президент України подякував українцям за участь в акції "прикрутити!" зі скорочення використання природного газу, що дозволило зменшити його споживання 2 березня на 25 млн куб. м, або на 14%.

"На 25 млн куб. м Україна скоротила споживання. Я дуже вдячний українцям за національну солідарність, яку вони проявили вчора, відгукнувшись на звернення щодо скорочення споживання", - заявив глава держави під час відвідання диспетчерської "Укртрансгазу".

Перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома уточнив, що споживання скоротилося майже з 205 млн куб. м на добу до 180 млн куб. м на добу 3 березня.

За його словами, на ранок суботи Україна змогла різко збільшити поставки газу з ЄС - Польщі, Словаччини та Угорщини - з 4 до 29 млн куб. м і станом на 10:20 повністю покрила дефіцит що виник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА