12:38 04.04.2018

Член Ради НБУ висловлює скептицизм щодо отримання Україною чергового транша МВФ

2 хв читати
Член Ради НБУ висловлює скептицизм щодо отримання Україною чергового транша МВФ

Член Ради Національного банку (НБУ) Тимофій Милованов вважає малоймовірним залучення Україною чергового кредитного транша Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Реформи фактично зупинилися, транші МВФ малоймовірні, олігархи відновили владу, бізнес піддається рейдів, корупція змінила обличчя, але не зникла", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Член Ради НБУ зазначає, що в Україні назрів величезний запит на нові прогресивні сили, але такі сили відсутні.

В умовах активної уваги суспільства до діяльності влади, невдоволення суспільства владою стає набагато більше, ніж навіть в 2013-2014 роках.

"Я б хотів, щоб ми бачили далі свого носа, про те, що станеться в 2019 році (заплановані президентські і парламентські вибори - ІФ)", - підкреслив Т.Милованов.

Як повідомлялося, МВФ продовжує наполягати на прийнятті владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

Крім того, Фонд очікує реалізації Україною інших відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, в тому числі в енергетичному і фіскальному секторах.

Відповідно, дата прибуття місії МВФ до Києва в рамках четвертого перегляду програми EFF, який відкриває шлях для отримання п'ятого транша, поки що не визначена.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням ряду умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 р. переговори про продовження фінансування поновилися, проте фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд тільки в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА