13:32 04.04.2018

Кабмін вирішив перевести розрахунково-касове обслуговування держшахт до казначейства

1 хв читати
Кабмін вирішив перевести розрахунково-касове обслуговування держшахт до казначейства

Кабінет Міністрів України вирішив перевести розрахунково-касове обслуговування державних вуглевидобувних підприємств до казначейства.

Відповідне протокольне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в середу.

"Міненерговугілля прийняло рішення, яким зобов'язало керівників державних вуглевидобувних підприємств до 1 травня 2018 року відкрити рахунки в органах Державної казначейської служби для забезпечення розрахунково-касового обслуговування поточної діяльності виключно на цих рахунках", - йдеться в протокольному рішенні уряду.

Крім того, Міненерговугілля доручено розробити механізм, за якого в разі виникнення боргів із заробітної плати 75% виручки держшахти йшло б на їх погашення.

За рішенням уряду, після того, як Міненерговугілля виконає описані вище дії, Міністерство фінансів України має забезпечити наближення бюджетного фінансування за статтею "заходи із забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування державного сектору вугільної промисловості" - ці гроші будуть використані на погашення боргів перед шахтарями.

"Таким чином, ми зараз погашаємо шляхом наближення заборгованість і приймаємо рішення, яке дозволить нам у подальшому чіткіше контролювати видатки бюджету на роботу шахт", - зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА