13:46 04.04.2018

Кабмін схвалив спільну з ЄС програму фінансування Фонду енергоефективності у розмірі EUR268 млн

2 хв читати
Кабмін схвалив спільну з ЄС програму фінансування Фонду енергоефективності у розмірі EUR268 млн

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив проект розпорядження про підписання договору з Європейською комісією (ЄК) про фінансування "Програми підтримки енергоефективності в Україні - ЕЕ4U" строком на сім років.

"Затвердження проекту розпорядження створить правові підстави для підписання договору про фінансування заходу "Програма підтримки енергоефективності в Україні - ЕЕ4U" з метою фінансування ЄК заходів, спрямованих на сприяння підвищенню енергоефективності у житловому секторі України, зменшення викидів CO2 і надання допомоги індивідуальним домогосподарствам або групам домогосподарств (ОСББ) у здійсненні інвестицій в енергоефективність своїх будинків на загальну суму EUR268 млн", - зазначається в пояснювальній записці до документа.

Як повідомляється в проекті договору, фінансування з бюджету Європейського союзу здійснюється на підставі "Європейського інструменту сусідства", максимальний внесок від ЄС становить EUR50 млн.

Водночас уточнюється, що співфінансування програми як третьої сторони здійснюватиметься з боку Німеччини у розмірі EUR15 млн (терміном на чотири роки) і України і на суму EUR203 млн (близько 1,6 млрд грн щорічно протягом п'яти років).

"Подальші внески донорів до Фонду можна очікувати з часом. Найімовірнішими кандидатами є країни-члени ЄС та інші країни-члени Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5Р)", - зазначається в договорі.

Внесок ЄС у Цільовий фонд багатьох донорів (ЦФМД) буде спрямований на підтримку діяльності українського Фонду енергоефективності. Під наглядом ЦФМД банкам-партнерам (державні та приватні українські банки) буде доручено встановлення зв'язків з бенефіціарами (отримувачами грантів), а також прийом, обробка і схвалення заявок.

Згідно з угодою, Фонд здійснюватиме обробку всіх заявок на отримання грантів відповідно до технічної інструкції та надавати їх на узгодження ЦФМД. Після схвалення проектів банки отримуватимуть і надаватимуть кошти громадянам.

При цьому кошти ЦФМД і Фонду будуть змішуватися на рівні банків-партнерів. Грантовий компонент виплачуватимуть після завершення проекту із реконструкції будинків і проведення фінансової та технічної перевірки. Керівник ЦФМД для цих цілей обере два державних і два приватних банки.

Як зазначається в документі, програма сприятим розробці банками-партнерами кредитного продукту для ОСББ разом із необхідними стандартами оцінки платоспроможності позичальників, маркетинговими матеріалами і каналами продажу тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" планує завершити ремонт пошкодженої ділянки тепломережі на вул.Антоновича 17 травня

Stolitsa Group лідирує за обсягом введеного житла в Києві, "РІЕЛ" - у Львові

Philip Morris запустив нову фабрику у Львівській області

"Укренерго" допускає аварійні відключення е/е в Україні з 18:00 до 23:00 середи в разі зростання споживання

Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Кабмін призначив Висоцького в. о. міністра агрополітики, Шкуракова - в. о. глави Мінвідновлення

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА