14:44 04.04.2018

У Раді зареєстровано альтернативний законопроект "Про валюту"

2 хв читати
У Раді зареєстровано альтернативний законопроект "Про валюту"

Альтернативний законопроект "Про валюту" (№8152-1) зареєстровано у Верховній Раді 3 квітня.

Авторами законопроекту є Тетяна Острікова, Іван Мірошніченко, Андрій Журжій, Сергій Кіраль, Олег Лаврик, Олександр Опанасенко, Роман Семенуха, Ярослав Маркевич, Олена Сотник, (усі - фракція "Самопоміч"), Віктор Галасюк, Сергій Рибалка ( "Радикальна партія Олега Ляшка"), Леонід Ємець ("Народний фронт"), Вікторія Пташник (позафракційна).

Реєстрація альтернативного законопроекту відкладає винесення законопроекту №8152 "Про валюти" на розгляд парламенту. Цей проект закону було внесено до Верховної Ради 19 березня і визначено президентом України Петром Порошенко як невідкладний.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) 10 серпня 2017 року оприлюднив на веб-сайті для громадського обговорення проект закону "Про валюту", що покликаний стати єдиним законодавчим актом, що визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні.

Раніше, 1 грудня 2016 року, НБУ оприлюднив концепцію нової моделі валютного регулювання, а також "дорожню карту" із її введення. Концепція передбачає свободу проведення валютних операцій за принципом "дозволено все, що прямо не заборонено". При цьому режим вільного руху капіталу передбачає відсутність валютних обмежень, отже, він не вимагає валютного контролю. Контроль за дотриманням валютного законодавства буде покладено на валютний нагляд.

Наразі основним нормативно-правовим актом, що регулює валютний ринок, є декрет Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" від 1993 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА