15:30 04.04.2018

Суд оголосив перерву за позовом Мін'юсту про стягнення з підконтрольного "Роснефти" "Линіка" 705 млн грн

2 хв читати
Суд оголосив перерву за позовом Мін'юсту про стягнення з підконтрольного "Роснефти" "Линіка" 705 млн грн

Господарський суд Луганської області у середу ропочав розгляд по суті позову Міністерства юстиції України про стягнення з ПАТ "Линік" (Лисичанський НПЗ, Луганська обл.) 705 млн грн як регресу за програним у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) позовом компанії "Агрокомплекс".

"З огляду на дуже великий обсяг інформації, усе вже втомилися. Попереду ще дуже велика маса досліджень доказів. Тому в судовому засіданні оголошуємо перерву до 17 квітня 2018 року", - сказала ведуча слухання суддя Тетяна Косенко.

Представники Мін'юсту наполягають на своїх вимогах, тоді як представник відповідача вказує, що позов спрямований не за адресою, оскільки, згідно з рішенням ЄСПЛ, "Линік" не є порушником закону. "Ми не проти чітко встановленого законом права Мін'юсту на звернення за регресом, але право має бути до винної особи", - сказав він.

Раніше в січні і березні 2018 року Госпсуд Луганської області відмовив Мін'юсту в забезпечувальних заходах за цим позовом: позивач просив заарештувати нерухоме майно та заборонити операції із його відчуження.

Заступник міністра юстиції Сергій Шкляр у січні пояснював, що позов виник внаслідок виконання рішення ЄСПЛ, за яким вже здійснено виплату EUR27 млн з державного бюджету, що з урахуванням відсотків становить 705 млн грн.

ЄСПЛ визнав у 2011 році компанію "Агрокомплекс" постраждалою у судовому процесі за прострочені борги проти Лисичанського НПЗ, а через два роки постановив виплатити "Агрокомплексу" EUR27 млн справедливої компенсації, які і були перераховані у відведений судом дворічний термін.

У письмовому рішенні ЄСПЛ зазначалося, що "Агрокомплекс" проводив із російськими компаніями бартерні операції з обміну української харчової сировини на російську сиру нафту для подальшого продажу готових нафтопродуктів. Справа стосувалася процедури банкрутства періоду 1996-2004 рр., ініційованої заявником проти найбільшого нафтопереробного заводу в Україні в спробі відновити прострочені заборгованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА