16:51 05.04.2018

Данилюк припускає створення в 2018 році нового органу з фінансових розслідувань та його запуск у 2019 році

2 хв читати
Данилюк припускає створення в 2018 році нового органу з фінансових розслідувань та його запуск у 2019 році

Міністр фінансів України Олександр Данилюк припускає створення в 2018 році нового органу в сфері фінансових розслідувань та його запуск з 2019 року.

"Ключове: щоб це була незалежна структура. Незалежність - це основне. Вона буде займатися дуже серйозними справами, і ці справи не повинні бути політизовані, не повинні працювати на політичне замовлення", - сказав О.Данилюк агентству "Інтерфакс-Україна" у Вінниці в четвер.

Крім того, на думку міністра, важливим елементом є процедура відбору керівників в даний орган і його підвідомчість. "Дивлячись на міжнародний досвід і функціонал, звичайно, ця структура повинна бути в системі виконавчої влади", - О.Данилюк.

Також він висловив надію, що парламент прийме правильне рішення. "Якщо закон буде прийнято, якісний закон, то в принципі, до кінця року можна створити (орган в сфері фінансових розслідувань - ІФ). Підготовчу роботу ми вже проводимо, але досить повільно, оскільки потрібен закон", - зазначив глава Мінфіну.

Він додав, що в разі прийняття відповідного законодавства в поточному році, сам орган можна буде запустити з 2019 року.

Як повідомлялося, глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала у Верховній Раді законопроект №8157 про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ), який раніше критикував Міністерство фінансів. Законопроект є альтернативною урядовим пропозицій про створення Служби фінансових розслідувань (СФР).

При цьому передбачається, що НБФБ буде підзвітний президенту і парламенту, тоді як СФР передбачалося підпорядкувати Міністерству фінансів, Кабінету Міністрів або Міністерству внутрішніх справ.

Раніше президент України Петро Порошенко виступав на підтримку ідеї створення НБФБ. У той же час прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення СФР.

П.Порошенко впевнений у прийнятті Радою законопроекту про НБФБ в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА