16:51 06.04.2018

ЄК посилює правила захисту персональних даних

1 хв читати

Єврокомісія посилює з 25 травня директиву 1995 року про захист даних новим регламентом через скандал із витоком персональних даних користувачів Facebook у компанії Cambridge Analytica, повідомив офіційний представник ЄК Крістіан Віганд.

"Йдеться про посилення принципів захисту: обмеження цілей і можливостей подальшого використання персональних даних. Якщо якась компанія збирає персональні дані для конкретної мети, вона має отримати згоду. І за нових правил це має бути недвозначна, чітко виражена згода, якщо персональні дані передаватимуться третім сторонам чи у подальшому використовуватимуть", - пояснив прес-секретар.

Нові правила зобов'язують того, хто має намір використовувати персональні дані, оперативно, протягом 72 годин інформувати користувача мереж про можливе порушення захисту даних. Повноваження органів, що відповідають за захист даних, будуть розширені новими, посиленими можливостями санкцій на випадок порушення права на захист даних. Ці санкції, за словами К.Віганда, будуть пропорційними ступеню порушень, але можуть доходити до штрафу в 4% від міжнародного торгового обігу відповідної компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА