11:30 09.04.2018

Нафта незначно дорожчає після падіння в п'ятницю, Brent торгується близько $67,4 за барель

2 хв читати
Нафта незначно дорожчає після падіння в п'ятницю, Brent торгується близько $67,4 за барель

 Ціни на нафту еталонних марок демонструють помірне підвищення після падіння в п'ятницю, викликаного побоюваннями з приводу ескалації конфлікту між США та Китаєм у сфері торгівлі.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,28 (0,42%) - до $67,39 за барель. Минулої п'ятниці контракти впали в ціні на $1,22 (1,79%) - до $67,11 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту BRENT на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася наразі на $0,25 (0,4%) - до $62,31 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подешевшали на $1,48 (2,33%) - до $62,06 за барель.

Учасники нафтового ринку побоюються, що оголошені США мита на низку товарів китайського експорту і подальші відповідні заходи Китаю можуть завдати шкоди світовій економіці, скоротивши попит на паливо.

"Китай усуне торгові бар'єри, тому що це буде правильно, - заявив президент США Дональд Трамп у соцмережі Twitter. - Податки стануть справедливими, і ми укладемо угоду з приводу захисту прав на інтелектуальну власність". При цьому "Сі Цзіньпін і я завжди залишимемося друзями", – додав він.

Між тим інвестори минулого тижня скоротили кількість ставок на зростання цін на нафту WTI на 7,4%, і збільшили кількість "коротких" позицій на 23%, максимальними темпами з серпня, згідно з даними Комісії з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США.

"Ситуація на ринку складна, - зазначає старший стратег CMC Markets Майкл Маккарті. - Думаю, слабкість буде спостерігатися упродовж найближчої пари сесій, а потім котирування будуть змінюватися в обмеженому діапазоні до появи нових глобальних новин".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА