17:12 09.04.2018

Порошенко про іноземних інвесторів: Багато впливових фірм прийшли або повернулися в Україну

1 хв читати
Порошенко про іноземних інвесторів: Багато впливових фірм прийшли або повернулися в Україну

Президент України Петро Порошенко констатує, що здійснювані в Україні реформи спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату.

" Ми рішуче здійснюємо реформи аби значно покращити інвестиційний клімат. Але більш ніж моїм словам, як Президента, можна довіряти оцінці Світового банку. У його рейтингу Doing Business Україна піднялася з позиції 137, до мого приходу до влади у 2013 році, на 76-ту сходинку – минулого року. Такої динаміки не продемонструвала жодна країна. І ми робимо все можливе, аби опинитися ближчим часом у першій 50-ці", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt, витяги з якого наводить прес-служба глави держави в понеділок.

За його словами, в Україні здійснили ґрунтовне реформування податкової галузі, забезпечили реформу в освітній, медичній та пенсійній сфері, а також переформатували енергетичний сектор в частині держзамовлення і приватизації, у що спочатку не вірив сам МВФ. А також провели революційну реформу банківського сектора. "Все це - дуже непопулярні, але вкрай необхідні кроки", - наголосив П.Порошенко.

Крім того, президент розповів про підсумки конкурсу на отримання мобільними операторами ліцензій на користування зв'язком 4G - вдалося отримати 8 млрд грн замість очікуваних 5 млрд грн.

"Найголовніше - це думка інвесторів, і багато впливових фірм прийшли або повернулися в Україну", - підсумував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА