11:10 10.04.2018

"Укренерго" офіційно повідомило РФ про інвестиційний спор щодо активів у Криму

2 хв читати
"Укренерго" офіційно повідомило РФ про інвестиційний спор щодо активів у Криму

НЕК "Укренерго" офіційно повідомила РФ про початок інвестиційного спору щодо активів компанії, захоплених у Криму, повідомив глава "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Кілька днів тому "Укренерго" вручило росіянам офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спор щодо активів нашої компанії в Криму. Конверти отримали: міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр фінансів Антон Силуанов, міністр юстиції Олександр Коновалов, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і президент РФ Володимир Путін", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Інтереси "Укренерго" у справі представляє міжнародна юркомпанія Covington & Burling LLP, що раніше брала участь в аналогічній справі НАК "Нафтогаз України".

"Якщо нам не вдасться врегулювати спор мирним шляхом до кінця вересня, ми зможемо подати позов до Міжнародного арбітражу проти Росії, як це вже зробив "Нафтогаз". Наш позов буде стосуватися не тільки майна, яке ми втратили через анексію півострова, а й доходів, недоотриманих через таку втрати ", - відзначає глава" Укренерго ".

За оцінками "Укренерго", тільки вартість електромереж компанії в Криму - близько $1 млрд. "Нам обов'язково потрібно відновити справедливість і повернути втрачене. Росія повинна відповісти за грабіж, який вже визнаний усіма цивілізованими країнами світу", - резюмує В.Ковальчук.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але незабаром буде перетворено на закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА