16:58 10.04.2018

Законопроект про накопичувальну пенсійну систему необхідно ухвалити до середини липня

2 хв читати
Законопроект про накопичувальну пенсійну систему необхідно ухвалити до середини липня

Законопроект про накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, який пройшов профільний комітет Верховної Ради, необхідно прийняти в цілому до середини липня, повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Його треба негайно ухвалювати в першому читанні. Зволікати з цим процесом немає причин. Бажано б було, щоб перше читання він пройшов якнайшвидше, щоб у другому читанні законопроект був ухвалений до літніх парламентських канікул (останнє засідання восьмої сесії відбудеться 13 липня - ІФ). Оскільки нам необхідно буде близько півроку, щоб відпрацювати всі процеси накопичувальної системи на рівні Пенсійного фонду та недержавних фондів", - сказав П.Розенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, наразі точиться дискусія з питання адміністрування накопичувальної системи або державним Пенсійним фондом, або недержавними.

"Для мене не є принциповим це питання. Якщо будуть голоси виключно за державне пенсійне страхування, саме адміністрування, я повністю підтримую", - додав П.Розенко.

На запитання, чи допускає він залучення міжнародних пенсійних фондів для державного пенсійного страхування, віце-прем'єр України відповів, що жодних обмежень у цьому питанні бути не повинно.

"Можна. Єдине питання - використання коштів цих пенсійних фондів. Воно має бути чітко регламентоване, оскільки питання використання коштів - це питання довіри", - додав П.Розенко.

Як повідомлялося, на початку березня парламентський комітет із питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Законопроект, автором якого є група народних депутатів із різних фракцій, пропонує запровадити децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди. Згідно із законопроектом, частина обов'язкових внесків у пенсійну систему має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачують такі внески. Ці кошти інвестуватимуться в економіку України для одержання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

Міністр соціальної політики України А.Рева вважає, що законопроект про накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, який пройшов профільний комітет ВР, може бути ухвалений у першому читанні, а потім доопрацьований.

Водночас А.Рева висловився критично щодо ідеї, щоб фондами загальнообов'язкового державного пенсійного страхування були іноземні компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА