17:24 10.04.2018

Fitch підвищило рейтинг дефолту "Нафтогазу" до рівня "В-"

1 хв читати
Fitch підвищило рейтинг дефолту "Нафтогазу" до рівня "В-"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валютах НАК "Нафтогаз України" до рівня "В-" із "ССС", прогноз за рейтингом "стабільний", повідомляється в прес-релізі агентства у вівторок.

Згідно з документом, підвищення РДЕ відображає переоцінку індивідуальної кредитоспроможності компанії (standalone credit profile, SCP) у рамках оновлених критеріїв рейтингування держструктур (оприлюднені 7 лютого 2018 року), сприятливе для "Нафтогазу" рішення Стокгольмського арбітражу, а також поліпшення фінпоказників компанії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у 2018 році планує вийти на ринок єврооблігацій і розраховує на позитивне сприйняття інвесторами з огляду на прибутковість компанії, зростання інвестицій та видобутку, а також виграний спір із "Газпромом".

НАК "Нафтогаз України" в січні-вересні 2017 року збільшив чистий консолідований прибуток на 15% - до 27,1 млрд грн (трохи більше за $1 млрд за поточним курсом). Чистий дохід компанії зріс на 36,7% - до 130,65 млрд грн (майже $5 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА