11:12 11.04.2018

Торгпред України розраховує на предметні переговори із США щодо мит на алюміній і сталь

1 хв читати
Торгпред України розраховує на предметні переговори із США щодо мит на алюміній і сталь

Торговий представник України - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська розраховує на предметний переговорний процес зі Сполученими Штатами Америки в питанні виключення держави зі списку країн, стосовно яких діють мита на сталь та алюміній.

"Наше основне завдання - нарощувати рівень діалогу з американським урядом і розпочати з нього предметний переговорний процес", - сказала вона в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Уряд призначив Н.Микольську головним парламентером із цього питання.

"Ми вже представили уряду США свою позицію. Вважаємо, що Україна та США є стратегічними партнерами, і українська металургійна продукція не становить загрози національній безпеці США", - зазначила торгпред України.

Вона також вказала на те, що для української металургії США є традиційним ринком.

"Контракти нашими металургами там напрацьовувалися тривалий час, і їх не так легко буде компенсувати. Крім того, додаткові мита США призведуть до того, що частина металопродукції з інших країн, які будуть під санкціями, буде перенаправлена на їхні внутрішні ринки і ринки третіх країн. Отже, зросте конкуренція для українських виробників на ринках третіх країн", - прокоментувала Н.Микольська.


Повний текст інтерв'ю Н.Микольсько буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА