08:16 12.04.2018

Порошенко пропонує знизити вартість допорогових закупівель на товари і послуги з 200 тис. до 50 тис. грн

2 хв читати
Порошенко пропонує знизити вартість допорогових закупівель на товари і послуги з 200 тис. до 50 тис. грн

Президент України Петро Порошенко виступає за зниження вартості допорогових закупівель на товари і послуги з 200 тис. до 50 тис. грн.

"Глава держави вважає за доцільне знизити вартість допорогових закупівель на товари і послуги з 200 до 50 тис. грн, водночас спростивши процедуру допорогових закупівель на незначні суми", - повідомляє прес-служба президента за підсумками наради, на якій обговорювався законопроект "Про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України".

Серед конкретних кроків, запропонованих для поліпшення роботи системи електронних закупівель, П.Порошенко назвав підвищення відповідальності тих, хто планує брати участь у тендері, але не планує постачати товар, маючи єдину мету - зірвати конкурс, "пропонуючи не реальні демпінгові ціни і не маючи наміру надавати послугу".

Президент також висловив упевненість, що публічна підтримка цих змін громадськими організаціями має визначальне значення. Він наголосив, що за результатами попередніх нарад проект змін до закону "Про державні закупівлі" практично готовий і має надійти до Верховної Ради до наступного пленарного тижня (до 17 квітня - ІФ).

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроект, спрямований на удосконалення процедури держзакупівель, зокрема, механізму оскарження закупівель. Проект закону встановлює оплату і оформлення скарги за кожним лотом, що, на думку авторів документа, посилить відповідальність оскаржувачів.

Законопроект також передбачає розширення повноважень Антимонопольного комітету України як органу оскарження процедури держзакупівель. АМКУ запропоновано наділити правом запитувати у замовників, учасників закупівель, контролюючих органів та інших осіб додаткову інформацію, документи і матеріали щодо закупівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА