08:55 13.04.2018

США мають намір збільшити торговий тиск на Китай

2 хв читати
США мають намір збільшити торговий тиск на Китай

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує наступного тижня розширити список китайських товарів і послуг, на які поширюються додаткові імпортні мита, а також обмежити китайські інвестиції в технології США. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

"Спочатку список імпорту з КНР не включав деякі споживчі товари, в тому числі одяг, мобільні телефони та взуття, щоб мінімізувати невдоволення американських споживачів", - повідомив один зі співрозмовників газети. При цьому опитані редакцією експерти побоюються, що такі товари підвищеного попиту "неминуче" обкладуть додатковими митами.

Окрім того, Мінфін опрацьовує заборону на китайські інвестиції до передових технологій США. Такі економічні заходи торкнуться спільних китайсько-американських підприємств та системи ліцензування, вказує джерело газети в адміністрації.

"Адміністрація обговорює такий варіант, за якого інвестиційні обмеження стануть постійними, навіть якщо Китай змінить свою промислову політику", - розповів один з чиновників Білого дому. В оточенні президента США Дональда Трампа вважають, що таким чином вони зможуть "дати приклад" іншим країнам не імітувати політику Китаю.

Газета вказує на впевненість американських чиновників в тому, що їхня стратегія щодо тиску на Пекін працює, і що китайська сторона вже "схиляється до волі США". WSJ нагадує, що офіційно китайські чиновники заперечують вплив Вашингтона.

Президент США Дональд Трамп 6 квітня заявив, що підписав указ розглянути введення додаткових тарифів на китайські товари загальною вартістю $ 100 млрд. Спочатку, на початку квітня, був опублікований список, в якому пропонувалося ввести мита на 1,3 тис. найменувань китайських товарів, що поставляються в США, в розмірі 25% від їх вартості.

У свою чергу Пекін попередив про дзеркальні заходи, з них введення таких же тарифів на американські товари, в тому числі автомобілі, хімікати та літаки.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА