16:03 13.04.2018

"Енергоатом" найближчим часом очікує затвердження Кабміном документації для конкурсу щодо проекту енергомосту "Україна-ЄС"

1 хв читати
"Енергоатом" найближчим часом очікує затвердження Кабміном документації для конкурсу щодо проекту енергомосту "Україна-ЄС"

НАЕК "Енергоатом" найближчим часом очікує затвердження Кабінетом Міністрів України документації для проведення конкурсу із залучення партнера до проекту створення енергетичного мосту "Україна-ЄС", повідомила прес-служба "Енергоатом" з посиланням на президента компанії Юрія Недашковського.

"Найближчим часом очікуємо затвердження Кабміном тендерної документації, необхідної для проведення конкурсу з визначення приватного партнера за проектом "Енергетичний міст "Україна-ЄС". Одним із пунктів документації є порядок допуску "Енергоатома" до міждержавного перетину на 20 років з метою безперешкодного експорту електроенергії протягом зазначеного періоду", - наводить прес-служба слова Ю.Недашковського за підсумками зустрічі зі співвласником Kulczyk Investments Домінікою Кульчик.

У свою чергу Д.Кульчик, за даними прес-служби, запевнила керівництво "Енергоатома" в тому, що проект енергомосту є одним із пріоритетів Kulczyk Investments.

Як повідомлялося з посиланням на Міненерговугілля, консорціум компаній Westinghouse Electric Sweden AB, Polenergia International S.àr.l. і EDF Trading Limited має намір брати участь у проекті облаштування енергетичного мосту "Україна-ЄС".

Проект енергомосту "Україна-ЄС" передбачає організацію видачі потужності з блока №2 Хмельницької АЕС в енергосистему ЄС. Отримувані від експорту електроенергії з цього блока кошти планується використати для фінансування будівництва блоків №3-4 на Хмельницькій АЕС.

Рішення про реалізацію пілотного проекту "Енергетичний міст "Україна-ЄС" уряд ухвалив у червні 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА