19:15 13.04.2018

Україна отримає всі належні кошти від "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу

1 хв читати
Україна отримає всі належні кошти від "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Україна отримає кошти, які "Газпром" має виплатити за рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма.

"Я хочу наголосити і заспокоїти всіх українців: кожен долар із рішення про $4,6 млрд Україна отримає. Я в цьому абсолютно впевнений як президент. Ми координуємо дії наших юристів, і у мене не виникає жодних сумнівів у зв'язку з цим", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам у п'ятницю

П.Порошенко зазначив, що кожен день затримки виплати "Газпромом" боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу збільшує суму, яку має виплатити російська компанія "мінімум на $ 0,5 млн на день".

"Якщо хтось готовий на додаткові півмільйона доларів профінансувати Україну, то це ціна, яку заплатять росіяни", - наголосив президент України.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо "Газпрому" через порушення контрактних зобов'язань із транзиту російського газу територією України. Суд прийняв рішення про сплату компенсації обсягів, що були недопоставлені, проте "Газпром" не виконує рішення суду.

Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

Таким чином, за підсумками двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК $2,56 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА