12:03 17.04.2018

Ще 150 тис. військових пенсіонерів у вівторок отримають перераховані пенсії - голова ПФ

2 хв читати
Ще 150 тис. військових пенсіонерів у вівторок отримають перераховані пенсії - голова ПФ

Голова правління Пенсійного фонду (ПФ) України Олексій Зарудний повідомив, що у вівторок, 17 квітня, ще близько 150 тис. військових пенсіонерів отримають перераховані пенсії.

"Є наступна виплата, близько 150 тис. людей ще отримають сьогодні (перераховані пенсії - ІФ)", - сказав О.Зарудний агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, останній транш виплат для військових пенсіонерів відбудеться 25 квітня.

Голова правління Пенсійного фонду зазначив, що наразі практично всі силові органи (близько 99%) подали заявки на виплату перерахованих пенсій військовим, і 90% цих заявок вже оброблено.

Як повідомлялося, на 11 квітня близько 316 тис. з 544 тис. (60%) військових пенсіонерів отримали перераховані пенсії.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що всі військові пенсіонери отримають доплати до пенсій за січень-березень вже у квітні.

Під час перерахунку буде враховано: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентну надбавку за вислугу років. Окремо буде перераховано пенсії особам керівного і рядового складу органів внутрішніх справ, для них, окрім перелічених вище виплат, враховуватимуть щомісячні додаткові види грошового забезпечення і премії за січень 2016 року.

Зазначено, що пенсійне підвищення відбуватиметься поетапно. Із 1 січня 2018 року середнє підвищення становитиме 1,5 тис. грн. Із 1 січня 2019 до цієї суми додасться ще 750 грн. Із 1 січня 2020 року - ще стільки ж. Таким чином, за два роки військові пенсії з нинішнього середнього значення збільшаться приблизно вдвічі.

Загалом, наголошується в повідомленні, пенсії буде переглянуто для пенсіонерів 12 силових відомств. Загалом підвищення отримають 498 тис. людей. У бюджеті Пенсійного фонду для підвищення військових пенсій передбачено 7,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА