12:15 17.04.2018

Розгляд судом Лондона справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови може відбутися не раніше ніж 2020 р. - Коломойський

3 хв читати
Розгляд судом Лондона справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови може відбутися не раніше ніж 2020 р. - Коломойський

 Один з екс-власників ПриватБанку Ігор Коломойський прогнозує розгляд Високим судом Лондона справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови не раніше ніж 2020 року.

"Суд є суд, ми ж не можемо заздалегідь знати, як він завершиться, але я дуже оптимістично налаштований щодо нього. Я вважаю, що Лондонський суд - це та юрисдикція, де доведеться сторонам все відкрито показувати, розповідати, як було й чого не було. В цьому суді, я думаю, ми дійдемо до цього розгляду. Щоправда, він буде не скоро і, швидше за все, вже за іншої влади в Україні: як прогнозують мені мої адвокати, це буде не раніше ніж 2020 року", - сказав І.Коломойський в інтерв'ю програмі "Схеми" - спільного проекту радіо "Свобода" та телеканалу "UA: Перший".

При цьому він зазначив, що активи екс-власників фінустанови не заарештовані, а заморожені: "На сьогодні можна констатувати, що активи не заарештовані, а заморожені. Ну, заморожені й заморожені - є певне судове рішення, яке ми намагаємося виконувати. Більш того, ми зробили все, що потрібно, зокрема розкрили свої активи".

І.Коломойський також повідомив, що він не реалізує ліміт на особисті витрати, встановлений йому Високим судом Лондона.

"По-моєму, цей ліміт - 20 тис. фунтів. Я його не просто дотримуюся, я його навіть не реалізую. Я стільки грошей не витрачаю і не витрачав раніше на себе особисто. Ви розумієте, що таке 20 тис. фунтів? Це $27 тис. на тиждень. Тобто понад $100 тис. на місяць можна витратити на себе особисто. Я навіть не уявляю, на що саме, це треба постаратися", - сказав він.

І.Коломойський також запевнив, що під час святкування в ресторані свого 55-річчя в лютому він не перевищив ліміт суду на особисті витрати.

"Повірте мені, між тим, щоб святкувати день народження або порушувати наказ суду, я все-таки краще не святкував би день народження. Я не дам пану Порошенку, як основному замовнику або бенефіціару цього Лондонського суду, такого шансу, щоб він порадів, що я проявив неповагу до суду", - сказав він.

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків на суму щонайменше $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти своїх екс-власників І. Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про арешт по всьому світу активів І.Коломойського та Г.Боголюбова й зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав І.Коломойського та Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Раніше ці компанії фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, які передбачали арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА