17:30 17.04.2018

Україна пропонує Малайзії спільне виробництво і постачання авіатехніки

2 хв читати
Україна пропонує Малайзії спільне виробництво і постачання авіатехніки

 Україна готова надати Малайзії сприяння у вирішенні завдання із контролю за морським узбережжям, пропонує співпрацю у сфері спільного створення та поставок української авіатехніки розробки і виробництва ДП "Антонов" (Київ).

Як повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром" у вівторок, перспективи організації українсько-малайзійської ВТС у сфері поставок і спільного виробництва авіатехніки обговорювали під час переговорів глави "Укроборонпрому" Павла Букіна з держсекретарем Міноборони Малайзії Абдулом Рахімом бін Мохамедом Радзі (Dato Sri Abdul Rahim Bin Mohamad Radzi), що відбулися в рамках 16-ї міжнародної оборонної виставки Defence Services Asia-2018 (DSA), що триває 16-19 квітня в Куала-Лумпурі (Малайзія)

Під час переговорів українська сторона представила потенційному малайзійському замовнику лінійку літаків "Антонов".

"Літаки" Антонова "здатні забезпечити контроль за морським узбережжям Малайзії. Це завдання є актуальним для Малайзії. Україна готова приєднатися до її вирішення", - зазначив глава "Укроборонпрому".

Як наголошується в повідомленні, під час переговорів глава "Укроборонпрому" і держсекретар Міноборони Малайзії також обговорили практичні аспекти організації установчого засідання спільного комітету зі співробітництва в оборонній сфері на виконання домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту до Малайзії у серпні 2016 року президента України Петра Порошенка.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Міжнародна DSA - один з провідних форумів озброєння і військової техніки Азіатського регіону. Входить до п'ятірки найбільших світових оборонних виставок. Тематика виставки охоплює озброєння сухопутних військ, засоби протиповітряної оборони (ППО), радіоелектронної боротьби (РЕБ) і зв'язку, авіаційну техніку, озброєння берегової охорони, бронетанкову техніку і артилерійські системи, військово-морську техніку і озброєння.

Україна презентує на DSA-2018 перспективне високоточне протитанкове та авіаційне озброєння, стрілецьку зброю, бронетехніку, засоби радіолокації.

Малайзію розглядають серед числі перспективних партнерів України у сфері ВТС ву Південно-Східній Азії та Азіатсько-Тіхооокеанском регіоні. Серед перспективних напрямів співпраці раніше називалися кораблебудування і засоби радіолокації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА