00:34 18.04.2018

Блокчейн може допомогти фінансовим ринкам функціонувати ефективніше - Лагард

1 хв читати
Блокчейн може допомогти фінансовим ринкам функціонувати ефективніше - Лагард

Блокчейн (технологія розподілених реєстрів, Distributed Ledger Technology) «може допомогти фінансовим ринкам функціонувати більш ефективно», а в країнах, що розвиваються забезпечить дотримання прав власності, підвищить довіру до ринку і посприяє інвестиціям, написала Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард в своєму блозі на офіційному сайті МВФ у вівторок.

Крім того, голова МВФ вважає, що ця технологія призведе до «диверсифікації фінансового ландшафту», що дозволить поліпшити баланс між «централізованими і децентралізованими постачальниками послуг і фінансової екосистемою, яка буде більш ефективною і потенційно більш стійкою у протидії загрозам».

При цьому Крістін Лагард додає, що криптовалюті все ще потрібно завоювати «довіру і підтримку споживачів і влади». «Важливим першим кроком буде досягнення консенсусу щодо ролі кріптовалютних активів. Оскільки вони не знають кордонів, міжнародне співробітництво матиме важливе значення », - пояснює голова МВФ. Як зазначила пані Лагард, «розумний погляд на активи в криптовалюті не повинен призводити ні до крипто-осуду, ні до крипто-ейфорії».

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА