08:57 18.04.2018

Платники податків у США отримали зайву добу через збій на сайті IRS

2 хв читати
Платники податків у США отримали зайву добу через збій на сайті IRS

Через збій у роботі сайту Служби внутрішніх доходів США мільйони американців не змогли вчасно сплатити податки, повідомляє Associated Press. Спеціально для них термін подачі декларацій за минулий рік продовжили на добу.

Збій у роботі сайту Служби внутрішніх доходів (IRS), яка виконує в США функції податкового відомства, стався в останній звітний день - у вівторок, 17 квітня. Як зазначає AP, зазвичай саме останній день для сплати податків є найбільш завантаженим для IRS. Так, в минулому році безпосередньо перед дедлайном податки заплатили близько 5 млн американців.

Точну причину збою в роботі сайту IRS не назвала, однак у відомстві заявили, що проблема була пов'язана з неполадками обладнання. Глава Мінфіну США Стівен Мнучін описав подію як "масштабний технічний збій". Як повідомляє The New York Times, під час заходу на сайт користувачі бачили повідомлення про помилку. При цьому в заголовку повідомлення йшлося, що роботу сервісу буде орієнтовно відновлено 31 грудня 9999 року - майже через 8 тис. років.

"Це найпопулярніший день для сплати податків, тому IRS приносить вибачення за незручності, які заподіяв цей збій системи платникам податків. IRS вдячна кожному за терпіння. Для компенсації всім, кого торкнулася ця проблема, буде надано додатковий день для сплати податків", - заявив глава IRS Девід Кауттер.

У 2017 році IRS попереджала про можливі збої в роботі системи сплати податків. Як стверджувало відомство, проблеми пов'язані з недофінансуванням управління з боку уряду США. Брак коштів не дозволяє IRS оновити обладнання, що ставить під ризик усю систему сплати податків. Це твердження відомства підтримали демократи, які зажадали від Білого дому не карати платників податків в разі подібних збоїв.

У США сплата податків здійснюється громадянами самостійно один раз на рік. При цьому найпопулярнішим способом подачі декларації і сплати коштів є вчинення цих дій через сайт IRS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА