16:31 18.04.2018

Паркінг біля термінала "D" в аеропорту "Бориспіль" здадуть в експлуатацію вчасно

2 хв читати
Паркінг біля термінала "D" в аеропорту "Бориспіль" здадуть в експлуатацію вчасно

Роботи із завершення будівництва паркінгу біля термінала "D" Міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ) будуть завершені підрядником - ТОВ "НАН" (Харків) - у раніше обумовлені терміни - влітку 2018 року, повідомив комерційний директор аеропорту Георгій Зубко.

"Велика кількість труднощів у підрядника була пов'язана з аудитом раніше проведених робіт, адже об'єкт вони взяли в жалюгідному стані. Крім того, затяжна зима вибила з графіка, але це їх зобов'язання перед нами, ми їх не знімали", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи раніше озвучену можливість судового розгляду з підрядником.

За словами Г.Зубка, саме тому генеральний директор аеропорту Павло Рябікін озвучив можливість варіанти розірвання договору, оскільки підрядник вибився з графіка виконання робіт.

"Ми провели багато робочих нарад. Однією з базових умов було погашення всіх фінансових зобов'язань за банківськими гарантіями, і підрядник це виконав. Ми підписали з ним новий графік, дуже докладний, де він зобов'язується активно виконувати роботи Ми це бачимо зараз. Водночас це не знімає перед підрядником зобов'язання здати паркінг згідно з контрактом, а це - літо 2018 року", - додав він.

Г.Зубко також повідомив, що, згідно з фінансовим планом аеропорту на 2018 рік, 200 млн грн закладено на будівництво паркінгу в поточному році.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року аеропорт "Бориспіль" у судовому порядку розірвав договір із ВАТ "Будівельне управління №813" через неякісне виконання будівельних робіт за проектом паркінгу. Аеропорту вдалося відсудити у генпідрядника борг і пеню на загальну суму майже 95 млн грн.

У червні 2017 року стало відомо, що "Бориспіль" визначив переможця відкритих торгів на закупівлю робіт із будівництва багаторівневого паркінгу, за підсумками трьох раундів тендерного аукціону перевагу було надано ТОВ "НАН".

Як повідомила тоді прес-служба аеропорту, ця компанія відома реалізацією великих інфраструктурних проектів Південно-Західної залізниці.

Загалом до процедури були допущені три будівельні компанії, зокрема ТОВ "ІБК "Центробуд" і ТОВ "Альтіс-Констракшн". За стартової вартості предмета закупівлі у 440,5 млн грн і кроком аукціону в 100 тис. грн компанія-переможець надала найнижчу цінову пропозицію в розмірі 439 млн грн.

"ТОВ "НАН" зобов'язалося здійснити будівництво протягом 12 місяців з моменту підписання договору на відміну від 17 місяців, запропонованих іншими учасниками. До червня 2018 року передбачалися роботи з будівництва першої черги на один. місць. Добудова другої черги паркувального комплексу передбачала термін до кінця 2018 року.

Тим часом у березні 2018 року П.Рябікін заявив, що аеропорт може подати до суду на підрядника через відсутність робіт.


Повний текст інтерв'ю з Г.ЗУБКА буде оприлюднений на веб-сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА