18:27 18.04.2018

Аеропорт "Бориспіль" очікує передання на його баланс будівлі нового ЗОД

3 хв читати
Аеропорт "Бориспіль" очікує передання на його баланс будівлі нового ЗОД

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт" Бориспіль "(Київ), найбільший аеропорт країни, очікує передання йому на баланс нової незавершеної будівлі "Зал офіційних делегацій", яка перебуває у віданні Державного управління справами, повідомив комерційний директор аеропорту Георгій Зубко.

"Компанія Airport Consulting Vienna розробила в рамках концепції розвитку зонування території аеропорту. Цей об'єкт передається аеропорту для створення центру обслуговування пасажирів і бізнес-авіації, оскільки, згідно зі стратегією розвитку аеропорту, потрапляє саме до зони розвитку бізнес-авіації. Наразі процедуру й модель взаємовідносин не визначено, тривають переговори з Держуправсправами на рівні керівників, ми також очікуємо передання об'єкта нам на баланс", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, аеропорт бачить необхідність участі в цьому проекті. Це пов'язано з багатьма причинами, одна з яких - при реалізації планів щодо розвитку галереї термінала "D" в 2019-2021 рр. діючий прем'єр-зал буде обмежений в обслуговуванні пасажирів.

"Ми говоримо про необхідність задовольнити побажання різного рівня пасажирів. Якщо ми знайдемо вигідну для підприємства умову взаємодії, будемо готові в ній брати участь. Чому кошти на добудову закладені у фінплан цього року? Надворі квітень, ми кілька днів тому отримали фінплан, нам це серйозно ускладнило діяльність, оскільки фактично чотири місяці всі будівельники працюють і дотують підприємство. Тому необхідно закладати кошти раніше, потім ми зможемо відкоригувати плани", - констатував Г.Зубко.

Як повідомлялося, ЗОД в аеропорту "Бориспіль" надає комплекс сервісних послуг авіапасажирам, зокрема: зустріч авіапасажирів і посадку в літак кваліфікованими фахівцями з організації обслуговування авіаперевезень зі знанням іноземних мов; доставку пасажирів спеціальним транспортом від/до літака; вивантаження, доставка й завантаження багажу та ручної поклажі з/в автотранспорт пасажира; розміщення попередньо заявленого автотранспорту замовника на період обслуговування пасажирів на привокзальній площі терміналу ЗОД; надання окремих приміщень під час очікування рейса тощо.

Ще наприкінці 2014 року тодішній в. о. заступника гендиректора аеропорту з операційної діяльності Антон Борисюк зазначав, що нова будівля ЗОД могла бути введена в експлуатацію не раніше ніж у середині 2015 року.

"Це сфера відповідальності Державного управління справами. Я навіть не цікавився цим, оскільки це не впливає на операційну діяльність. Я так розумію, що плани введення в експлуатацію в них - не раніше ніж у середині 2015 року", - сказав він тоді, уточнивши, що конкретні плани відкриття нової будівлі ЗОД невідомі.

Тим часом Кабінет Міністрів України від 11 квітня 2018 року затвердив фінплан аеропорту на поточний рік, у якому планується спрямувати на капітальні інвестиції 2,656 млрд грн, зокрема 534 млн грн - на добудову термінального комплексу "Зал офіційних делегацій".

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні з загальною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну завдовжки 4 тис. м, завширшки 60 м, другу - завдовжки 3,500 тис. м, завширшки 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали та поштово-вантажний комплекс.


Повний текст інтерв'ю з Г.Зубка оприлюднено на веб-сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА