12:44 19.04.2018

Голова "Укравтодору" не підтримує ідею скасування жовтого сигналу світлофора на дорогах

2 хв читати
Голова "Укравтодору" не підтримує ідею скасування жовтого сигналу світлофора на дорогах

 Керівник Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славомір Новак висловився проти ідеї скасування жовтого сигналу світлофора на дорогах країни.

"Ні, я цього не підтримую. Я підтримую зміни щодо швидкості в населених пунктах до 50 км/год. Це підвищує безпеку на дорогах, можливість виключити зіткнення з пішоходами на дорозі. Наприклад, в Одеській області після завершення ремонту однієї з доріг наступного дня була ДТП, де загинули люди. В ці дні ми завершили ямковий ремонт на Одеській трасі, дорога більш-менш у хорошому стані, й водії ганяють із шаленою швидкістю, і вже була серйозна ДТП. Так не може бути", - сказав він під час українського інфраструктурного форуму-2018 у Києві в четвер.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України вирішив створити урядову комісію з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 17 квітня в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.).

Крім того, вирішено винести на розгляд урядової ради з питань дорожнього руху питання про можливість скасування жовтого сигналу світлофора в дорожній мережі.

У вівторок, 17 квітня, о 5:53 у Кривому Розі на перехресті просп. Металургів і вул. Героїв АТО зіткнулися пасажирський автобус "Ікарус", маршрутне таксі "Мерседес Спринтер" і легковий автомобіль Mazda 6.

За даними місцевих ЗМІ, автобус їхав по працівників одного з підприємств, щоб відвезти їх на зміну. "Маршрутка №261 їхала з 95-го кварталу на Соцмісто. В цей час на вул. Героїв АТО на блимальний жовтий сигнал світлофора перехрестя проїхала Mazda, яка і протаранила громадський транспорт. Маршрутку відкинуло на зустрічну смугу під колеса автобуса комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг", - повідомляє сайт 1tv.kr.ua.

На місці ДТП працювали слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

Водію Mazda, одному з учасників ДТП, повідомили про підозру у скоєнні злочину.

"Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК. У зв'язку з погіршенням стану здоров'я затриманого він перебуває під конвоєм в одній із лікарень Кривого Рогу. Найближчим часом підозрюваного доставили до суду для обрання йому запобіжного заходу", - поінформували в обласному главку поліції.

Як стало відомо в середу, кількість загиблих у цій ДТП зросла до дев'яти осіб: у лікарні від отриманих травм помер чоловік 1970 року народження.

Загалом унаслідок ДТП загинули шість чоловіків і три жінки - пасажири маршрутного таксі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА