17:58 20.04.2018

"Нафтогаз України" з травня збільшить ціну на газ для промспоживачів на 5,2-5,5%

2 хв читати
"Нафтогаз України" з травня збільшить ціну на газ для промспоживачів на 5,2-5,5%

НАК "Нафтогаз України" з 1 травня 2018 року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 5,5% (на 472,8 грн) порівняно з квітнем - до 9 тис. 142,8 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

Згідно з повідомленням компанії, зазначена ціна актуальна для споживачів, що закуповують газ за передоплатою обсягом понад 50 тис. куб. м на місяць за умови відсутності боргів перед компанією і для 100%-х "дочок" НАК.

Для інших покупців ціна наступного місяця зросте на 5,2% (на 498 грн) - до 10 тис. 41,6 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

Як повідомлялося, на лютий і березень "Нафтогаз" знизив ціну на природний газ для промисловості, заявивши намір посилити свої позиції в сегменті продажу природного газу промисловим споживачам. Можливість зниження ціни, зокрема, була пов'язана зі сформованими в міжопалювальний період запасами газу в підземних сховищах, закупленими за нижчими, ніж на сьогодні, цінами.

Крім того, НАК з 1 березня розраховував відновити закупівлі газу у "Газпрому", але російська компанія відмовилася постачати газ в Україну, повернувши внесений авансовий платіж близько $125 млн. За словами головного комерційного директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, Україна мала в березні отримувати від "Газпрому" 18 млн куб. м газу на добу.

З 1 жовтня 2015 року в країні скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. Відтоді "Нафтогаз України" постачає газ промспоживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА