20:43 20.04.2018

Мінфін України пропонує запровадити додатковий акциз під час реалізації тютюнових виробів нижче за встановлену норму

2 хв читати
Мінфін України пропонує запровадити додатковий акциз під час реалізації тютюнових виробів нижче за встановлену норму

Міністерство фінансів України пропонує запровадити додатковий акциз для тютюнових виробів у розмірі 1,4 від мінімального акцизного навантаження у разі реалізації їх дешевше ніж 1,65 від мінімального податкового навантаження.

Відповідна ініціатива міститься в розробленому Мінфіном законопроекті, текст якого оприлюднено на сайті відомства.

Як зазначає Мінфін, відповідні поправки до Податкового кодексу необхідні для наближення законодавства України щодо ставок акцизів на тютюнові вироби до європейського.

"Відповідно до Директиви (ЄС - ІФ) питома вага акцизного податку в середньозваженій роздрібній ціні тютюнових виробів має становити як мінімум 60%. При цьому сума акцизного податку має становити не менше ніж EUR90 за 1000 штук", - нагадало міністерство.

На думку Мінфіну, запровадження цього механізму приведе до скорочення обсягів продажу сигарет за заниженими цінами та покращить здорову конкуренцію.

Як зазначила директор із корпоративних зв'язків компанії "Філіп Морріс Україна" Наталія Бондаренко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", на відміну від встановлення мінімальних цін, пропонований законопроектом механізм не встановлює заборони продавати сигарети нижче певного цінового рівня і, відповідно, не передбачає втручання в цінову політику суб'єктів господарювання.

"Ми підтримуємо оприлюднений законопроект щодо запровадження фіскального механізму, який передбачає впровадження підвищеної ставки мінімального акцизного податкового зобов'язання з коефіцієнтом у разі декларування ціни сигарет нижче 165% відповідного мінімального акцизного зобов'язання. Сам законопроект є результатом піврічної діяльності робочої групи при Мінфіні, до якої також увійшли представники індустрії. Ми вважаємо, що запровадження фіскального механізму додатково збільшить надходження до бюджету від податку на прибуток, податку на додану вартість, а також акцизного податку", - прокоментувала Н.Бондаренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА