16:26 25.04.2018

Кабмін схвалив випуск облігацій "Укрзалізниці" на 2 млрд грн

2 хв читати
Кабмін схвалив випуск облігацій "Укрзалізниці" на 2 млрд грн

Уряд України у середу схвалив своїм розпорядженням випуск ПАТ "Укрзалізниця" 4-річних облігацій чотирма серіями по 500 млн грн кожна на загальну суму 2 млрд грн, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом документа, що є в розпорядженні агентства, за облігаціями серії "А" передбачена можливість дострокового щорічного викупу через рік, за облігаціями серій "B" і "С" - через півтора і три роки, а за облігаціями серії "D" - через два роки.

Номінальні ставимо прибутковості за щоквартальними купонами до першого дострокового викупу встановлені: за облігаціями серії "А" - на рівні 19% річних, серій "B" і "С" - 18,75%, серії "D" - 18,5% річних. На наступні періоди ставки будуть визначені додатково в межах від половини облікової ставки Нацбанку до 215 річних.

Андеррайтером "Укрзалізниця" обрала ТОВ "Конкорд Кепітал", а розміщення планує здійснити через фондову біржу ПФТС за ціною не нижче номіналу.

Прийом заявок на покупку облігацій заплановано в термін від 1 червня цього року до 27 травня наступного. Номінал однієї облігації – тисяча гривень.

Як повідомлялося з посиланням на аудировану консолідовану звітність ПАТ "Укрзалізниця", за підсумками 2017 року підприємство отримало 114,55 млн грн чистого прибутку проти 7,322 млрд грн збитку в 2016 році, проте сукупний збиток становив 77,24 млн грн проти 7,43 млрд грн роком раніше.

Доходи "Укрзалізниці" від вантажних перевезень у минулому році зросли на 10,4% - до 60,112 млрд грн, пасажирських перевезень - на 8,8%, до 7,318 млрд грн, інші доходи - на 20,7%, до 6,507 млрд грн.

Кабінет Міністрів на засіданні 14 лютого затвердив консолідований фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" на 2018 рік з показником доходу в сумі 92,2 млрд грн і прибутку - 0,7 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА