13:57 26.04.2018

S&P підвищило рейтинг "Укрзалізниці" до рівня "ССС +"

2 хв читати
S&P підвищило рейтинг "Укрзалізниці" до рівня "ССС +"

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) "Укрзалізниці" до рівня "ССС +" з "SD" (обмежений дефолт), повідомляється в прес-релізі агентства.

"Підвищення рейтингу відображає той факт, що "Укрзалізниця" завершила реструктуризацію значної частки боргів і домоглася виключення з умов обігу єврооблігацій на $500 млн з терміном обігу до 2021 року застереження про крос-дефолт за ще неврегульованим зобов'язаннями на 3,9 млрд грн ($ 153 млн ) перед місцевим банком", - зазначено в документі.

S&P при цьому додає, що переговори із неврегульованих зобов'язань, що становлять близько 12% боргів підприємства, тривають протягом кількох років. Агентство очікує, що уряд України намагатиметься всіляко уникнути будь-якої процедури банкрутства, тоді як тривалі переговори не впливають на операційну діяльність "Укрзалізниці", на її капітальні витрати і здатність обслуговувати інші непогашені борги.

S&P також підтвердило рейтинг зазначених єврооблігацій "Укрзалізниці" на рівні "ССС +".

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в травні 2013 року розмістила дебютний випуск єврооблігацій на $500 млн із терміном обігу п'ять років через спеціально створену компанію Shortline PLC.

Єврооблігації "Укрзалізниці", разом з цінними паперами Ощадбанку і Укрексімбанку, були включені до периметру реструктуризації зовнішнього суверенного і гарантованого державою боргу, ініційованої Мінфіном України після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на $17,5 млрд.

У березні 2016 року "Укрзалізниця" реструктуризувала єврооблігації, пролонгувавши термін погашення до 15 вересня 2021 року і підвищивши процентну ставку з 9,5% до 9,875% річних. Також було змінено графік погашення основної суми позики: 60% повинно бути оплачено в 2019 році, 20% - у 2020 році і 20% - у 2021 році.

Крім того, власники цінних паперів кілька разів погоджувалися на відмову від умови крос-дефолту в зв'язку з реструктуризацією держпідприємством певної внутрішньої заборгованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА