14:48 26.04.2018

"Укртрансгаз" і Gaz-System продовжили оцінку попиту на транспортування газу через україно-польський перетин

2 хв читати
"Укртрансгаз" і Gaz-System продовжили оцінку попиту на транспортування газу через україно-польський перетин

ПАТ "Укртрансгаз" і польська Gaz-System S.A продовжили процедуру оцінки попиту на потужності з транспортування газу через "перетин" Польща-Україна до 8 червня 2018 року, повідомила прес-служба української компанії.

"Новий кінцевий термін подання заявок забезпечить достатньо часу, щоб учасники ринку оцінили свою зацікавленість у потужності на кордоні Україна-Польща в обох напрямках транспортування і надіслали форми запиту потужності операторам", - йдеться в повідомленні.

Оцінка отриманих форм запиту потужності триватиме до 13 липня, після чого буде оголошено про результати процедури.

Як повідомлялося, результати дослідження будуть основою для прийняття операторами ГТС рішення щодо проведення зобов'язувальної процедури - Open season. Продемонстрований ринковий попит буде основою для прийняття рішення про будівництво нового інтерконнектора.

Угоду про співпрацю з підготовки ТЕО проекту об'єднання польської та української газових систем "Укртрансгаз" і польська Gaz-System підписали 17 грудня 2014 року. Документ передбачає не лише інтеграцію газотранспортних систем обох держав для збільшення обсягів імпорту газу до України з Європи через Польщу, а й забезпечення зберігання європейського газу в ПСГ України, його подальшого постачання споживачам із країн ЄС.

Інтерконнектор має вирішальне значення для забезпечення можливості транспортування газу із запланованих "Північних воріт" (норвезький коридор і термінал СПГ) у напрямку Східної Європи. Проект надасть можлвість значно підвищити рівень диверсифікації поставок газу для України (доступ до нових джерел природного газу, зокрема СПГ) і інтеграцію регіональних ринків газу.

Інтерконнектор передбачає будівництво нового газопроводу між вузлом газу Германович - на польській стороні і Більче-Волиця - на українській. Газопровід дозволить збільшити щорічну пропускну здатність до 5 млрд куб. м у 2020 році, коли також буде завершено розширення газотранспортної системи в Польщі. Другий етап проекту надасть можливість збільшити обсяг експорту до 8 млрд куб. м на рік, але його реалізації залежить від підтвердженого інтересу ринку.

Енергетичне співтовариство 14 жовтня 2016 року підтримало надання проекту будівництва інтерконнектора статусу PMI (проекти взаємного інтересу) ЄС.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА