12:06 27.04.2018

"Укроборонпром": Дії ДВС Мін'юсту з продажу майна ДП "Миколаївський суднобудівний завод" суперечать законодавству

2 хв читати
"Укроборонпром": Дії ДВС Мін'юсту з продажу майна ДП "Миколаївський суднобудівний завод" суперечать законодавству

Оголошені Державною виконавчою службою (ДВС) Міністерства юстиції торги з продажу майна ДП "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до держконцерну "Укроборонпром", не відповідають вимогам законодавства, наразі суднозавод готує подання судового позову до ДВС з метою недопущення відчуження майна, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Як зазначають у дежконцерні, ДП "Миколаївський суднобудівний завод" входить до закріпленого постановою уряду N 83 від 4 березня 2015 року переліку об'єктів держвласності, що мають стратегічне значення для економіки і обороноздатності держави, і не підлягає приватизації.

"Відповідно до положень Законів України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" та "Про управління об'єктами державної власності", майно підприємства, яке не підлягає приватизації, не може бути відчужене або вилучене без проведення спеціальних юридичних процедур", - пояснює прес-служба.

Згідно з повідомленням, виставлене на продаж ДВС майно суднобудівного є частиною постійного технологічного процесу, і його відчуження не дозволить підприємству виконати заплановані роботи, включаючи, ремонт кораблів ВМС України, і погасити борги по заробітній платі.

"Зараз з боку ДП "Миколаївський суднобудівний завод" готуються документи для звернення до суду з метою визнання дій Державної виконавчої служби України неправомірними та недопущення відчуження майна", - повідомляє прес-служба.

За даними прес-служби, Миколаївський суднозавод уже звернувся до Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України з проханням захистити інтереси держави.

Як повідомила раніше прес-служба ДП "СЕТАМ" Мін'юсту, ДВС виставляє на торги за стартовою ціною 52,3 млн грн будівлі та земельна ділянка ДП "Миколаївський суднозавод" за борги із заробітної плати.

"Причина продажу - борги із заробітної плати в сумі 30,2 млн грн", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на продаж виставлено: земельну ділянку площею 6,924 га з оформленим правом постійного користування; адміністративний побутовий корпус площею 15 026,6 кв. м; добудована набережна з берегоукріплення 400 п.м .; залізничні колії 300 п.м .; автодороги та інші споруди. Аукціон запланований на 21 травня.

ДП "Миколаївський суднобудівний завод" (донедавна ДП "Миколаївський суднозавод ім. 61 комунара"), що входить до складу "Укроборонпрому" з 2011 року за рішенням уряду, в минулому один з найбільших суднозаводів України, що випускав військові кораблі. В останні роки суднозавод відчуває серйозні проблеми із завантаженням замовленнями і кадрами.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року "Укроборонпром" поінформував про зупинку роботи ДП "Суднобудівний завод ім.61 комунара" через відсутність рішення уряду про відновлення припиненої в лютому 2015 року компенсації витрат підприємства на утримання недобудованого крейсера "Україна". За даними держконцерну, станом на середину грудня заборгованість підприємства із заробітної плати оцінювалася в 61,1 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА